18. in 19. novembra je v Kulturnem domu v Črnomlju potekal festival Glasu mladih 2011. Glasbeniki, ki so se predstavili, so prišli praktično z vseh koncev Slovenije. Skozi ozko sito avdicije se je na prireditev uspelo prebiti enajstim nastopajočim na osnovnošolskem Glasu mladih in 14 nastopajočim na Glasu mladih za glasbenike od 15 do 30 let starosti. Oba večera so povezovali mladi povezovalci, ki so prav tako na avdiciji najbolj prepričali strokovno komisijo.

Podporniki Glasa mladih 2011 (pdf; 94 kB)
Medijski podporniki Glasa mladih 2011 (pdf; 249 kB)

Osnovnošolski glas mladih 2011 so povezovale: Ana Miketič, Satin Papež in Petra Mišica. Glavni večer Glasa mladih 2011 pa sta vodila Ula Kočevar in Marko Simčič. Oba večera je najboljše izbrala strokovna komisija in občinstvo.

Na osnovnošolskem Glasu mladih 2011 je zmagala Leja Plut, druga je bila Amadea Begović, tretja pa Ulla Turk.

Na Glasu mladih 2011 za glasbenike od 15 do 30 let je slavil duet Vidva, ki ga sestavljata brata Blaž in Nejc Podobnik. Prihajata iz majhne vasice Hrustovo pri Velikih Laščah. Komisijo in občinstvo sta prepričala s svojo skladbo z naslovom Pa sem že mislil. Drugo mesto je zasedla Ajda Stina Turek iz Domžal s pesmijo Moč mladosti, tretje mesto pa je pripadlo skupini Charlie Butter Fly iz Kočevja, ki je za nagrado prejela tudi nastop na glasbenem festivalu Schengenfest 2012.

V kategoriji Že objavljena domača ali tuja skladba slavili Simona Plut in Ajda Stina Turek, ki sta se predstavili s pesmijo Tell him. Drugo mesto je osvojila Monika Bajuk, ki je zapela pesem Rolling In The Deep, tretja pa je bila Sabina Povše s pesmijo Make You Feel My Love.

V spremljevalnem programu obeh večerov so nastopile plesalke Plesne šole SŠ Črnomelj, Orientalski plesni skupini ZIK in Savana, plesalki Vita Vlašič in Tamara Tavčar ter pevki Janja Hozner in Leja Plut. Nagrade najboljšim pa so podelili uspešni belokranjski podjetniki: Martin Pečarič, Tone Miketič, Janez Štajdohar, Stane Malerič, Darjan Moravec in Minka Grdešič.

Utrinki z Glasa mladih 2011: