V petek, 7. maja in v soboto, 8. maja 2010, je potekal Glas mladih 2010, ki je bil najbolj kakovosten doslej. Prvi večer je bil po tradiciji namenjen osnovnošolskim glasbenikom (10 - 15 let starosti), drugi pa mladim glasbenikom od 15 do 30 let starosti. V obeh večerih se je predstavilo skupno 30 glasbenih točk, ki jih je sestavljalo približno 60 mladih po večini neuveljavljenih slovenskih glasbenikov. 9 – članska strokovna komisija (Kristina Oberžan, Ani Jankovič Šober, Mladen Babič, Miroslav Dizdarevič, Rudi Vlašič, Tomi Gavranič, Aleksander Riznič, Tugomir Androja, Dušan Šuštar) in občinstvo, so imeli zahtevno delo, da so izbrali najboljše:

  • skupina Instinkt iz Branika pri Novi Gorici- zmagovalci v kategoriji "Neobjavljena skladba". Občinstvo in strokovno komisijo so prepričali z odlično izvedbo avtorske skladbe Freedom.
  • Janja Hozner, dijakinja 4. letnika Gimnazije Črnomelj - zmagovalka v kategoriji "Že objavljena domača ali tuja skladba". Zmago ji je prinesla izvedba pesmi Run izvajalke (Leone Lewis)
  • Zmagovalka Osnovnošolskega glasa mladih 2010 je postala Viktorija Hajduk, učenka 8. razreda OŠ Loka Črnomelj.

Podporniki glasa mladih 2010 (pdf; 272 kB)

Nagrade najboljšim so tudi na letošnjem Glasu mladih podeljevali belokranjski doktorji znanosti: Lidija Pezdirc, Natalija Zajc, Polonca Štefanič, Jože Panjan, Peter Panjan in Dušan Plut. Na Osnovnošolskem glasu mladih 2010 so nagrade najboljšim podelile zlate in diamantne maturantke črnomaljske gimnazije: Gabrijela Jankovič, Tamara Stojanov in Dita Dichlberger.

Spodaj si lahko ogledate, kako je skozi oko fotografov (Tom Urh in Borut Petric) potekal Glas mladih 2010:

Utrinke z Osnovnošolskega glasa mladih 2010, ki je bil v petek, 7. maja 2010, si oglejte spodaj.