Se vam nabira prah na oblačilih, ki jih že leta niste vzeli iz omare in ne veste, kaj bi z njimi?

Prinesite jih na praznično izmenjevalnico oblačil, kjer bodo hitro našla novega lastnika, vi pa boste svojo garderobo posodobili z modnimi kosi, ki jih bodo prinesli drugi obiskovalci.

Namen izmenjevalnice je spodbujanje trajnostne mode in ponovne uporabe oblačil, ki bi drugače romala na odpad. Samo v Sloveniji letno zavržemo skoraj 30 000 ton tekstilnih izdelkov. Izmenjevalnica oblačil tako ponuja alternativo množičnemu potrošništvu in hitri modi, ki močno onesnažujeta okolje s tekstilnimi odpadki in omogočata izkoriščanje delavcev iz držav v razvoju.

Izmenjevalnica bo potekala v četrtek, 16. 12. 2021, od 12:00 do 19:00, v avli Kulturnega doma Črnomelj.

Potek in pravila

Prinesite oblačila, ki jih iz takšnega ali drugačnega razloga ne uporabljate več, pri tem pa izbirajte samo oblačila, ki so lepo ohranjena, čista, brez lukenj, pack in manjkajočih gumbov. Prinesite torej takšna oblačila, kakršna boste tudi sami odnesli domov.

  • Prinesete lahko do 10 kosov rabljenih, a lepo ohranjenih oblačil.
  • Brez skrbi, sodelujete lahko tudi, če ne boste ničesar prinesli. Ne bomo šteli, koliko ste prinesli in koliko odnesli.
  • Oblačila, ki ne bodo ustrezala navedenim standardom, vam bomo vrnili.
  • Ne bomo izmenjevali spodnjega perila in čevljev.
  • Ko končate z »nakupovanjem«, Izbrane izdelke prinesite na izhodno točko, kjer boste v duhu trajnostne mode in recikliranja prejeli eko darilce.

Oblačila, ki jih ne boste vzeli domov, bomo podarili humanitarnim organizacijam.

Vstop je prost.

Vstop je možen samo z izpolnjevanjem pogoja PCT.