Predstava za člane SVIZ Bela krajina in za izven.

Za izven vstopnina 6,00 €

Neil Simon: Govorice

Farsa Govorice (Rumors, 1988) ameriškega komediografa Neila Simona (1927-2018), v prevodu Tine Mahkota, je komedija zmešnjav, prikrivanj in domnev štirih meščanskih parov, ki poskušajo ohraniti dobro ime svoje družbe.

Na zabavo ob deseti obletnici poroke Charlieja in Myre so v njun razkošni dom povabljeni štiri ugledni pari. Prvi par naleti na nenavadno situacijo – nikjer nobenega osebja, v kuhinji surova hrana, gostitelj, podžupan Charlie, ima prestreljeno uho in napol nezavesten leži v svoji postelji, gostiteljica je izginila. Le kaj se je zgodilo? Ko na zabavo prihajajo naslednji pari, poskušajo drug pred drugim prikriti morebitni škandal in si izmišljujejo možne scenarije, lažejo in prikrivajo dejstva. Najpomembnejše je, da zadeva, zelo neprijetna za podžupana in ostale člane družbe – odvetnike, finančnike, politike, psihoanalitike idr. - ne bi pricurljala v javnost. Vse za svoj ugled, torej. Laži, govorice, zmešnjave, da le ne bi s čim sprožili govoric na svoj račun.

V predstavi nastopa 10 igralcev: Tatjana Kmetič Škof, Boris Starašinič, Bernarda Starašinič, Slavko Pavlakovič, Alojz Hudelja, Mojca Breznik, Eva Starašinič, Jani Škof, Erika Popit, Karmen Ambrožič.

Režija: Helena Vukšinič, scenografija: Vita Weiss, kostumografija: Anton Starc, izbor glasbe: Silvester Mihelčič, luč, ton: Jaka Birkelbach.

plakat_brez_teksta_spodaj_mali