ftk_logoFilmski tabor Kolpa (FTK) za vse, ki jih resnično zanima film in bi radi preživeli tri nepozabne dni v Beli krajini. Partner v projektu je Ekonomska šola Novo mesto, ki za delo v delavnicah zagotovi tehnično opremo. Projekt finančno podpirata: Občina Črnomelj in Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije. Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo. Slovenian Film Center supports Film Culture.

sfc_logo_veliki

Filmski tabor Kolpa 2021 bo potekal med 26. in 28. avgustom v Vinici v Beli krajini. Tukaj najdete razpis! Rok za prijavo: 6. 8. 2021.
Oglejte si utrinke z lanskega tabora.

Več info: 07 30 61 382, filmski.tabor-kolpa@zik-crnomelj.si (Tadej Fink, organizator).

ftk_2021_mali

Mentorji na Filmskem taboru Kolpa 2021 bodo:

maja_weiss_mala

Maja Weiss je ena najuspešnejših in cenjenih slovenskih filmskih režiserk. Z Varuhom meje je postala prva slovenska režiserka celovečernega filma. V svoji 25-letni karieri je podpisala več kot 30 filmskih del, ki so prepotovala svet in bila nagrajeni tako doma kot v tujini.

martin_turk_mala

Martin Turk je scenarist in režiser filmov Nahrani me z besedami, Doberdob - Roman–upornika, Dober dan za delo, Ne pozabi dihati in številnih drugih.

august_adrian_braatz_mala

August Adrian Braatz je režiser in skladatelj filmske glasbe. Scenarist kratkega igranega filma Avdicija, zmagovalca tekmovanja MUVIT 6x60, avtor videospotov za Siddharto, Vanillaz, 2B in Andreja Šifrerja.

dominik_mala

Dominik Vodopivec je diplomirani igralec in TV voditelj. Igral je v filmih Posledice, Preboj, Črni bratje in nadaljevanki Ena žlahtna štorija. Ukvarja se tudi z gledališčem, pesništvom in petjem.

jelena_mala

Jelena Dragutinović deluje pri Društvu Slon od leta 2015, je mentorica delavnic animiranega filma, vodi izobraževanja za pedagoge in mladinske delavce, ter pogovore ob filmu. Je del selekcije otroške programa na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, ter koordinatorica otroške žirije.

FILMSKI TABORA KOLPA 2020

Med 27. in 29. avgustom 2020 smo v Vinici pripravili že 13. filmski tabor, ki je tokrat prvič potekal ob reki po kateri tudi nosi ime. Štirinajst mladih med 14 in 19 let starosti, ki so prišli z vseh koncev Slovenije, je ustvarjalo v treh filmskih delavnicah: 1. Dokumentarni film, 2. Filmski scenarij in režija ter 3. Filmska igra pod mentorstvom slovenskih filmskih strokovnjakov: Maja Weiss, Martin Turk, August Adrian Braatz, Dominik Vodopivec in Rok Hvala. Filmarji so ustvarjali na aktualno temo epidemije in v zgolj treh dneh, v imenitnem taborskem vzdušju, uspeli posneti tri kratke filme. Oglejte si jih s klikom na njihov naslov:
- Vinica v času korone,
- Korona prijateljici,
- Covid prijateljici.

img_2687

Poleg podajanja filmskega znanja je tabor dal velik poudarek na pozitivnem druženju med mladimi preko kopanja v Kolpi, taborjenja v skupnem šotoru in skupnih večernih komentiranih ogledih filmov Varuh meje in Ne pozabi dihati. Projekcije teh filmov so bile odprte za širšo javnost in se jih je vsak večer udeležilo veliko število ljudi.
Pri izvedbi tabora se zahvaljujemo projektnemu partnerju - Ekonomski šoli Novo mesto, ki je poskrbela za posojo kakovostne filmske opreme: kamere, mikrofoni, računalniki za filmsko montažo, reflektorji ipd.

V spodnji galeriji si oglejte foto utrinke s FTK 2020.

Udeleženci doživijo nepozabno filmsko izkušnjo in fantastično druženje ob reki Kolpi! :)

dsc_5807dsc_0220
dsc_0097dscn6996
filmski_tabor_kolpadsc_0382