ftk_logoFilmski tabor Kolpa (FTK) za vse, ki jih resnično zanima film in bi radi preživeli tri nepozabne dni v Beli krajini. Partner v projektu je Ekonomska šola Novo mesto, ki za delo v delavnicah zagotovi tehnično opremo. Projekt finančno podpirata: Občina Črnomelj in Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije. Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo. Slovenian Film Center supports Film Culture.

sfc_logo_veliki

OSAMOSVOJITEV V OČEH UDELEŽENCEV 14. FILMSKEGA TABORA KOLPA

14. Filmski tabor Kolpa je potekal med 26. in 28. avgustom v Vinici. Udeleženci z različnih koncev Slovenije so v štirih filmskih delavnicah (filmska igra, filmski scenarij in režija, animirani film ter dokumentarni film) ustvarili odlične filme na temo "Osamosvojitev". Ogledate si jih lahko na spodnjih povezavah.

Delavnica Filmska igra in delavnica Filmski scenarij in režija: (mentorji: August Adrian Braatz in Martin Turk, Dominik Vodopivec)

Delavnica Animirani film: (mentorica: Jelena Dragutinović)

Dokumentarni film: (mentorica: Maja Weiss, asistent: Tomislav Urh)

Video utrinki s Filmskega tabora Kolpa 2021:

Mentorji na Filmskem taboru Kolpa 2021 so bili:

maja_weiss_mala

Maja Weiss je ena najuspešnejših in cenjenih slovenskih filmskih režiserk. Z Varuhom meje je postala prva slovenska režiserka celovečernega filma. V svoji 25-letni karieri je podpisala več kot 30 filmskih del, ki so prepotovala svet in bila nagrajeni tako doma kot v tujini.

martin_turk_mala

Martin Turk je scenarist in režiser filmov Nahrani me z besedami, Doberdob - Roman–upornika, Dober dan za delo, Ne pozabi dihati in številnih drugih.

august_adrian_braatz_mala

August Adrian Braatz je režiser in skladatelj filmske glasbe. Scenarist kratkega igranega filma Avdicija, zmagovalca tekmovanja MUVIT 6x60, avtor videospotov za Siddharto, Vanillaz, 2B in Andreja Šifrerja.

dominik_mala

Dominik Vodopivec je diplomirani igralec in TV voditelj. Igral je v filmih Posledice, Preboj, Črni bratje in nadaljevanki Ena žlahtna štorija. Ukvarja se tudi z gledališčem, pesništvom in petjem.

jelena_mala

Jelena Dragutinović deluje pri Društvu Slon od leta 2015, je mentorica delavnic animiranega filma, vodi izobraževanja za pedagoge in mladinske delavce, ter pogovore ob filmu. Je del selekcije otroške programa na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, ter koordinatorica otroške žirije.

Poslušajte oddajo Gymnasium (Radio Slovenija prvi) z dne 1. 9. 2021, ki je bila v celoti posvečena Filmskemu taboru Kolpa 2021.

15. Filmski tabor Kolpa načrtujemo med 25. in 27. avgustom 2022 v Beli krajini.

Več info: 07 30 61 382, filmski.tabor-kolpa@zik-crnomelj.si (Tadej Fink, organizator