ftk_logoFilmski tabor Kolpa (FTK) za vse, ki jih resnično zanima film in bi radi preživeli tri nepozabne dni v Beli krajini. Partner v projektu je Ekonomska šola Novo mesto, ki za delo v delavnicah zagotovi tehnično opremo. Projekt finančno podpirata: Občina Črnomelj in Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije. Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo. Slovenian Film Center supports Film Culture.

POTEKA 16. FILMSKI TABOR KOLPA

V Radencih v Beli krajini med 21. in 23. 8. 2023 poteka Filmski tabor Kolpa. Na njem ustvarja 24 mladih slovenskih filmarjev med 13 in 19 let starosti.

4 filmske delavnice:
- Filmska igra (mentorica: Mojca Funkl)

- Animirani film (mentorica: Brina Fekonja)

- Dokumentarni film (mentorica: Ema Muc)

- Filmski scenarij in režija (mentorja: Martin Turk in August Adrian Braatz)

VABLJENI NA ZAKLJUČNO PROJEKCIJO NASTALIH FILMOV V SREDO, 23. 8., OB 19.30 V CŠOD RADENCI!

zakljucna_projekcija _ftk_2023_mali

15. FILMSKI TABOR KOLPA V ZNAMENJU KULTURNEGA POVEZOVANJA

Filmski tabor Kolpa 2022 je potekal med 22. in 24. avgustom v Balkovcih v Beli krajini. Triindvajset (23) mladih med 12 in 18 let starosti, z različnih koncev Slovenije, je ustvarjalo v štirih filmskih delavnicah: 1. Dokumentarni film (mentorica: Maja Weiss), 2. Filmski scenarij in režija (mentorja: August Adrian Braatz in Bonino Englaro), 3. Filmska igra (mentorica: Mojca Funkl) in 4. Animirani film (mentorica: Brina Fekonja).

Filmarji so ustvarjali na temo medkulturnega dialoga, sožitja/sodelovanja med kulturami. V delavnici dokumentarnega filma pa so snemali o današnjem življenju potomcev Uskokov v Beli krajini.

Projektna partnerja Filmskega tabora Kolpa 2022: Adrian film in Ekonomska šola Novo mesto.

Sofinancerja Filmskega tabora Kolpa 2022: Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije in Občina Črnomelj.

Oglejte si nastale filme:

Uskoki v Beli krajini
Če ni konja, je tud klopca dobra
Čudaki
On(a)

Oglejte si, kako je bilo na Filmskem taboru Kolpa 2022.

img_0414

OSAMOSVOJITEV V OČEH UDELEŽENCEV 14. FILMSKEGA TABORA KOLPA

14. Filmski tabor Kolpa je potekal med 26. in 28. avgustom 2021 v Vinici. Udeleženci z različnih koncev Slovenije so v štirih filmskih delavnicah (filmska igra, filmski scenarij in režija, animirani film ter dokumentarni film) ustvarili odlične filme na temo "Osamosvojitev". Ogledate si jih lahko na spodnjih povezavah.

Delavnica Filmska igra in delavnica Filmski scenarij in režija: (mentorji: August Adrian Braatz in Martin Turk, Dominik Vodopivec)

Delavnica Animirani film: (mentorica: Jelena Dragutinović)

Dokumentarni film: (mentorica: Maja Weiss, asistent: Tomislav Urh)

Video utrinki s Filmskega tabora Kolpa 2021:

Mentorji na Filmskem taboru Kolpa 2021 so bili:

maja_weiss_mala

Maja Weiss je ena najuspešnejših in cenjenih slovenskih filmskih režiserk. Z Varuhom meje je postala prva slovenska režiserka celovečernega filma. V svoji 25-letni karieri je podpisala več kot 30 filmskih del, ki so prepotovala svet in bila nagrajeni tako doma kot v tujini.

martin_turk_mala

Martin Turk je scenarist in režiser filmov Nahrani me z besedami, Doberdob - Roman–upornika, Dober dan za delo, Ne pozabi dihati in številnih drugih.

august_adrian_braatz_mala

August Adrian Braatz je režiser in skladatelj filmske glasbe. Scenarist kratkega igranega filma Avdicija, zmagovalca tekmovanja MUVIT 6x60, avtor videospotov za Siddharto, Vanillaz, 2B in Andreja Šifrerja.

dominik_mala

Dominik Vodopivec je diplomirani igralec in TV voditelj. Igral je v filmih Posledice, Preboj, Črni bratje in nadaljevanki Ena žlahtna štorija. Ukvarja se tudi z gledališčem, pesništvom in petjem.

jelena_mala

Jelena Dragutinović deluje pri Društvu Slon od leta 2015, je mentorica delavnic animiranega filma, vodi izobraževanja za pedagoge in mladinske delavce, ter pogovore ob filmu. Je del selekcije otroške programa na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka, ter koordinatorica otroške žirije.

Poslušajte oddajo Gymnasium (Radio Slovenija prvi) z dne 1. 9. 2021, ki je bila v celoti posvečena Filmskemu taboru Kolpa 2021.

15. Filmski tabor Kolpa načrtujemo med 25. in 27. avgustom 2022 v Beli krajini.

Več info: 07 30 61 382, filmski.tabor-kolpa@zik-crnomelj.si (Tadej Fink, organizator